Romcim lansează o gamă de produse cu emisii de CO₂ mai scăzute

Scris de | 22 November, 2024
Romcim lansează o gamă de produse cu emisii de CO₂ mai scăzute
Constructii - sursa foto: https://pixabay.com/photos/construction-worker-safety-2578410/

Romcim, companie a Grupului CRH, a anunțat lansează o gamă de soluții inovatoare de ciment și betoane cu emisii CO₂ mai scăzute. Noua gamă a fost dezvoltată pentru a răspunde interesului în creștere în piața de construcții din România pentru utilizarea de soluții sustenabile, cu impact pozitiv asupra mediului înconjurător, a transmis compania, într-un comunicat de presă.

Cererea pentru soluții sustenabile în sectorul construcțiilor din România are o tendință crescătoare în toate segmentele de piață, a explicat compania.

“Lansarea gamei de soluții CEVO pentru ciment și betoane cu emisii mai scăzute de CO₂ vine în continuarea eforturilor Romcim realizate în acord cu strategia de decarbonizare. Recent, compania a finalizat construcția primului parc eolian din România care alimentează direct cu energie regenerabilă fabrica de ciment din Medgidia, contribuind la tranziția energetică a României cu o reducere de peste 40.000 tone de CO2 anual în mixul energetic național”, se arată în comunicat.

Și producătorul de materiale de construcții Heidelberg Materials România a anunțat în această vară lansarea unei game de produse care au cu până la 40% mai puține emisii de carbon, ca parte din strategia companiei de a susține economia circulară cu zero emisii nete a industriei construcțiilor.

La nivel de grup, Heidelberg Materials investește în dezvoltarea primului ciment din lume cu zero emisii nete de carbon prin intermediul tehnologiei de captare.

Astfel de investiții vin pe fondul politicii europene de reducere a emisiilor de carbon în sectorul construcțiilor. Directiva privind performanța energetică a clădirilor (EPBD) prevede ca obiectiv al UE neutralitatea climatică a clădirilor până în 2050.

Inclusiv pentru demolări vor fi prevăzute ținte mai stricte. Astfel, o inițiativă legislativă recentă își propune să transforme modul în care sunt gestionate deșeurile din construcții și demolări. Propunerea stabilește o țintă de reciclare de 70% pentru deșeurile din construcții nepericuloase. Dacă va fi adoptată, aceasta va determina sectorul construcțiilor să reducă semnificativ cantitatea de deșeuri trimisă la gropile de gunoi și să crească reutilizarea materialelor precum betonul, metalele și lemnul. Află detalii AICI.

(Sursa foto: Pixabay.com)